Škoda Transportation chce dodávat vozy pro metro do evropských metropolí

Plzeňská Škoda Transportation, významný středoevropský výrobce kolejové techniky, se bude ucházet o dodávku souprav vozů metra do velkých měst Evropy. Chce se zúčastnit tendrů ve Varšavě, Sofii, Ankaře, Petrohradu a Kyjevě, které by měly být vyhlášeny v příštích měsících. Aktuální je například kontrakt do polské metropole. Stavební práce na nových trasách metra už začaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vagon pro metro

Vagon pro metro | Foto: Škoda Holding

„V nebližších měsících bude vypsána zakázka pro polský projekt. Na vozovou část metra. Naše společnost tento tendr posoudí a máme velký zájem se o tuto zakázku ucházet,“ řekla mluvčí Škody Holding Jolana Číhová.

Škoda Transportation zatím neví, o jak velký kontrakt v případě Varšavy půjde, protože zatím nezná podmínky tendru. Neví také, kolik vozů si jednotlivá města objednají a v jakém horizontu.

Škoda Transportation podepsala už před 2,5 lety v Petrohradu kontrakt na dodávku hlavních částí 300 vozů metra za 4,5 miliardy korun. Dosud šlo o největší exportní kontrakt v této komoditě v historii firmy uzavřený s místním výrobcem Vagonmaš.

Podniky se dohodly na společném vývoji a výrobě nových moderních vlaků metra s asynchronním pohonem a moderním řízením. Společně vyvinuté a vyrobené vlaky, jejichž sériová výroba už začala, mají směřovat také do dalších měst Evropy a zemí bývalého Sovětského svazu.

Škoda Transportation, významný evropský výrobce tramvají, lokomotiv, metra a příměstských vlakových jednotek dále dodal elektrickou výzbroj pro nové soupravy do Kazaně.

Směna ČRo Plzeň, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme