Škodě Auto hrozí mnohamilionová pokuta

Jedné z největších tuzemských firem - automobilce Škoda Auto - hrozí pokuta až 55 milionů. Uvádí to internetový server Aktuálně. Podle rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, které zatím není pravomocné, společnost zneužila své dominantní postavení na trhu při poskytování slev při odběru automobilů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antimonopolní úřad

Antimonopolní úřad | Foto: Česká televize

Případ začal antimonopolní úřad podle serveru šetřit v březnu 2004 na základě stížnosti sdružení zastupujícího leasingové společnosti. Těm se nelíbilo, že automobilka firmám nabízejícím operativní leasing odmítá poskytovat slevy.

Úřad při řízení zjistil, že firma sjednává s různými odběrateli svých vozů rozdílné podmínky a odmítá stejné podmínky nabízet leasingovým společnostem. Ty tak nemohou uzavírat velkoodběratelské smlouvy a čerpat z nich výhody jako ostatní velkoodběratelé.

Automobilka Škoda s tím, že by porušila zákon, nesouhlasí a proti udělení vysoké pokuty se odvolala. "Druhostupňové rozhodnutí, které podepisuje předseda úřadu, bude vydáno do konce ledna příštího roku. Jeho výsledek nyní nelze předjímat," řekl Radiožurnálu mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa.

Renáta Prátová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme