Škodovce hrozí kvůli firmě Delphi Packard odstávka

Mladoboleslavské automobilce hrozí další odstávka. A to kvůli jednomu z jejich dodavatelů českolipského závodu na výrobu kabelů Delphi Packard. Ten do května příštího roku totiž ukončí výrobu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Fabia RS II

Škoda Fabia RS II | Foto: Škoda Auto

Majitelé Delphi Packard přestěhují firmu do Rumunska. O práci tak přijde 1400 zaměstnanců. Českolipští odboráři požadují po firmě jako odstupné nejméně 12 měsíčních platů, vedení jim ale navrhuje maximálně čtyři. Zdejší odboráři proto hrozí koncem září časově neomezenou stávkou.

Zastavení výroby v českolipském závodě by zastavilo i výrobu v mladoboleslavské škodovce, protože Delphi Packard má skladové zásoby asi na tři dny.

Podle informací z odborů automobilky mladoboleslavští za svými českolipskými odboráři stojí a podporují je. Zaměstnanci Delphi Packard patří totiž pod buňku vedenou škodováckými odbory, protože centrála firmy sídlí v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku.

Škodovácké odbory dokonce nabídly českolipským práci v mladoboleslavské automobilce a to místo agenturních zaměstnanců.

Pro Škodovku by znamenala další odstávka velký problém. Kvůli povodni na Liberecku, která poničila dodavatelskou firmu, automobilka nevyrobila 2600 vozů.

Jana Huzilová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme