Škody v důsledku kalamity půjdou do desítek milionů

Lidé se začínají kvůli následkům sněhové kalamity obracet na pojišťovny. Nejčastěji jim sníh poškodil střechy domů, měli drobnou dopravní nehodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová kalamita v Královéhradeckém kraji

Sněhová kalamita v Královéhradeckém kraji | Foto: Martin Pařízek | Zdroj: Český rozhlas

Na pojišťovny se za několik dní intenzivního sněžení obrátilo už několik set lidí. Pojišťovny očekávají vyplacení škod za desítky milionů korun.

Nejvíce pojistných událostí je hlášeno na severu a jihu Moravy. První klienti se hlásili pojišťovnám už o víkendu poté, co měli malou autonehodu nebo někde kvůli sněhu uvízli.

Pojistné události hlásí také podnikatelé - například v Pardubicích a Plumlově na Prostějovsku způsobil sníh škody za dva a půl milionu korun.

Například klienti České pojišťovny od pátku nahlásily přes 150 škodných událostí, stejný počet od dnešního rána eviduje i pojišťovna Generali. Kooperativa zatím necelou stovku.

Největší nápor klientů ale pojišťovny očekávají, až začne sníh tát.

Marika Táborská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme