Skupině PPF loni klesl zisk o 9,1 miliardy. Celková aktiva skupiny meziročně vzrostla o 41 procent

Skupině PPF klesl v roce 2017 čistý zisk o 9,1 miliardy korun na 16,5 miliardy korun (642 milionů eur), když o rok dříve vydělala 25,6 miliardy korun (miliardu eur). Tehdy ale více než třetinu zisku tvořily jednorázové operace. Bez nich skupina v loňském roce zvýšila zisk o šest procent.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova PPF Gate na pražské Evropské ulici.

Budova PPF Gate na pražské Evropské ulici. | Foto: ŠJů | Zdroj: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Celková aktiva skupiny vzrostla meziročně o 41 procent na 975 miliard korun (38 miliard eur). PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, to sdělila v úterý.

„Profitabilita všech klíčových aktiv splnila naše očekávání napříč sektory spotřebitelského financování, bankovnictví, telekomunikací i nemovitostí. K růstu objemu aktiv pak přispěly především asijské země Home Creditu. Dlouhodobě úspěšnou strategii teritoriální i oborové diverzifikace jsme dále podpořili novými akvizicemi, a to jak v sektoru e-commerce, tak ve strojírenství,“ komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

PPF v Česku

Skupina koncem loňského zaměstnávala celosvětově 170 tisíc lidí. Společnosti v Česku evidovaly 9 400 zaměstnanců. Z toho české společnosti, které se významně podílejí na rozvoji zahraničních investic Skupiny (Home Credit International, SOTIO, PPF), zaměstnávaly loni v Česku více než 1450 převážně vysoce kvalifikovaných pracovníků.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V Česku vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v bankovnictví a finančních službách, v realitách či biotechnologiích.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme