Skupina PPF v minulém roce ztrojnásobila zisk. I díky expanzi Home Creditu, říká finanční ředitelka

Skupina PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, v roce 2016 ztrojnásobila čistý zisk na 29,7 miliardy korun, z čehož více než třetinu vytvořily jednorázové operace. O rok dříve vydělala 9,5 miliardy korun. Celková aktiva skupiny vzrostla proti roku 2015 o čtvrtinu na 729 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova PPF Gate na pražské Evropské ulici.

Budova PPF Gate na pražské Evropské ulici. | Foto: ŠJů | Zdroj: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

„V loňském roce jsme zaznamenali výrazný nárůst hlavních finančních ukazatelů, a to zejména díky expanzi Home Creditu v Asii a stabilizaci na ruském trhu," komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Pozitivní výsledky ve skupině vykazují podle ní opět banky: PPF banka i Air Bank. Dobře se vedlo také strategické telekomunikační aktivum, infrastrukturní společnost CETIN.

"Rok 2016 byl rokem investic do inovativních projektů, vyhledávání nových obchodních příležitostí, ale také rokem, kdy jsme část aktiv úspěšně prodali, například Eldorado v Rusku nebo některé realitní projekty,“ dodala Jirásková.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA.

V České republice vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme