Slevový portál Slevomat mění majitele. Zájemce za něj dá přes miliardu korun

První český web hromadného nakupování Slevomat změní svého majitele. Po sedmi letech od založení o něj mají zájem dva domácí a dva zahraniční uchazeči. Za slevový portál zaplatí až jednu miliardu a půl, píše deník E15.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nakupování přes internet

Nakupování přes internet | Foto: Český rozhlas, Fotobanka Freeimages

Zájemci o Slevomat teď začnou pracovat na auditech skupiny. Konkrétní jména finálních uchazečů ale zatím potvrzena nejsou. Podle deníku E15 se o web v minulosti zajímal například mediální dům Mafra.

V úvahu připadá taky americký slevový koncern Groupon. Ten v Česku sice zatím nepodniká, ale vstoupil už třeba na polský trh.

Slevomat denně navštíví 200 až 300 tisíc lidí. Předloni skupina v Česku utržila 362 milionů korun a vydělala 35 milionů. Portál se minulý rok začal víc soustředit například na prodej aut nebo dokonce domů. Nejvíc se ale zajímá o cestování. Loni přes Slevomat lidé nakoupili 220 tisíc tuzemských pobytů a dovolených.

Daniela Tollingerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme