Slovenská společnost Tatry Mountain Resorts vstupuje na varšavskou burzu

Na varšavskou burzu dnes vstupuje slovenská společnost Tatry Mountain Resorts (TMR). Zatím byla kótována pouze na bratislavské burze, kde tvořila největší část jejích obchodů. TMR spravuje většinu tatranských lyžařských středisek a několik hotelů ve Vysokých Tatrách. Byla přijata také k obchodování na pražské burze. Podle tiskové zprávy TMR by mohly být akcie v Praze k dispozici 22. října.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry | Foto: Vojtěch Berger | Zdroj: Český rozhlas

„Když se dívám na ocenění akcií TMR, tak se mi zdají drahé, protože se obchodují za 34násobek budoucích zisků,“ myslí si šéfredaktor serveru Investiční web Petr Novotný.

Dodává, že TMR podniká ve vysoce konkurenčním prostředí, které je navíc ovlivněno počasím. Také mohutně investuje, a zatím tak akcionářům nenabízí atraktivní dividendy. Na druhou stranu prý TMR ví, jak akcionáře přilákat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem Světa o deváté na Rádiu Česko byl šéfredaktor serveru Investiční web Petr Novotný

„Kdybych se na to díval jako investor-lyžař, tak bych si akcie TMR koupil, protože v současné době nabízí pro akcie, které se obchodují na bratislavské burze, takzvaný akcionářský klub, a když si koupíte 130 akcií, tak dostanete permanentku na celý rok zdarma,“ upozornil Novotný.

Za posledních šest měsíců se akcie TMR na bratislavské burze pohybují mezi 43 a 44 euro za kus. V Praze a ve Varšavě by měla být podle Novotného cena podobná.

Spolumajitel TMR Igor Rattaj v úspěch na pražské burze věří kvůli pronájmu Špindlerova mlýna, který společnost získala od ČSTV na 20 let. V Polsku jedná TMR o pronájmu části polských Tater, zatím neúspěšně.

Za firmou TMR stojí nejen na Slovensku, ale i v Čechách J&T Banka - společnost, která se v médiích objevovala ve spojitosti s kontroverzním odkupem zimního stadionu Štvanice.

Barbora Kreuzerová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme