Slovenská vláda bez problémů prosadila státní rozpočet

Slovenský parlament schválil takzvaný zákon roku, tedy státní rozpočet. Pro slovenskou vládu je to dvojnásobný úspěch. Ještě nedávno totiž měla namále. Premiérka Radičová hrozila demisí kvůli neúspěšné volbě generálního prokurátora.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislava - Slovensko

Bratislava - Slovensko | Foto: Vojtěch Berger

Pro rozpočet naopak hlasovali koaliční poslanci jednotně. Ministr financí Ivan Mikloš naplánoval postupné snižování schodku státního rozpočtu tak, aby se deficit ze současných skoro osmi procent HDP v roce 2013 dostal pod tříprocentní hranici stanovenou Evropskou unií.

Zatímco zaměstnavatelé tvrdí, že vláda mohla být v rozpočtových škrtech ještě odvážnější, odboráři se bojí zdražování a opozice varuje před privatizací státních firem.

Faktem je, že vláda v řadě úsporných opatření ustoupila a na příští rok dokonce vyčlenila víc peněz na mateřskou dovolenou. Ženy na mateřské dostanou přidáno a navíc budou příspěvek pobírat o šest týdnů déle než dnes.

Vojtěch Berger, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme