Slovenská vláda se chce ve sporu s ČSOB odvolat

Slovenská vláda se pravděpodobně ve sporu s Československou obchodní bankou odvolá. Potvrdil to ministr financí a vicepremiér Ivan Mikloš. Konečné rozhodnutí padne nejpozdějí do 11. února.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB

ČSOB | Foto: Jan Rosenauer

Ministr zopakoval, že Dzurindovy vlády neměly možnost k mimosoudní dohodě. Odůvodnil to zárukou českého kabinetu na úhradu poskytnutého úvěru z června roku 1998. Největší míru zodpovědnosti za současný stav nese podle vicepremiéra ministr Mečiarovy vlády Sergej Kozlík nejen pro rozhodnutí přestat pohledávku ČSOB splácet, ale i pro skutečnost, že nebyla promítána do státních rozpočů.

Mikloš také řekl, že závazek zvyšuje dluh státu a na jeho úhradu by si muselo Slovensko vzít úvěr. Slovenská strana chce v takovém případě vyjednat příznivější platební podmínky. Informaci o postupu vlády ve sporu s ČSOB si vyžádala i slovenská sněmovna. Termín na odvolání stanovila washingtonská arbitráž.

Markéta Kaclová, Renata Havranová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme