Slovenské úřady budou znovu rozhodovat o zmírnění zákazu českého alkoholu

V Bratislavě by se dnes mohlo rozhodnout o tom, jestli Slovensko zmírní zákaz českého tvrdého alkoholu. Už tři týdny se na Slovensko nesmí dovážet ani se tam prodávat české lihoviny a destiláty s obsahem přes 20 procent etanolu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Zákaz vyhlásily úřady kvůli české metanolové aféře. Slovenský ministr zemědělství vyzval dovozce alkoholu, aby všechny lahve s českým původem odvezli zpátky do Česka.

Dovozci lihovin by český alkohol museli odvézt na vlastní náklady. Považují to za nesmyslně drahé a navíc těžko proveditelné řešení, navrhli proto vlastní postup. Například pustit na trh alespoň zavedené značky s dohledatelným původem alkoholu a umožnit lidem, aby si svoje lahve ověřili také po internetu podle čísla šarží a unikátních kódů.

Podle neoficiálních informací existuje šance na dohodu, aby dovozci lihovin nemuseli odvážet český alkohol ze země. O všem ale rozhodne až dnešní krizový štáb v Bratislavě.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme