Slovensko nechce navyšovat finanční pomoc Řecku. Požaduje zapojení soukromého sektoru

Slovensko bude zřejmě jako způsob řešení řecké dluhové krize prosazovat i státní bankrot. Slovenská vláda nechce navyšovat finanční pomoc Řecku. Bratislava se přidala k Německu a požaduje, aby se do řešení řeckých dluhů zapojil i soukromý sektor.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Praze začíná Evropské jaderné fórum, Iveta Radičová.

V Praze začíná Evropské jaderné fórum, Iveta Radičová. | Foto: Filip Jandourek

Nejhlasitěji dnes mluví o řeckém státním bankrotu vládní strana Svoboda a Solidarita a její předseda Richard Sulík. Ministr financí Ivan Mikloš je opatrnější a spolu s Německem vidí řešení v soukromých investorech, kteří by měli také nést část řeckých dluhů.

Slovenská vláda si už před rokem stanovila možnost státního bankrotu zadlužených zemí jako jednu z podmínek, za kterých se vůbec připojí k finančnímu stabilizačnímu mechanismu eurozóny.

Slovenská vláda dnes nechce jít nad rámec garancí, ke kterým se zavázala před rokem. Mandát pro vládu do dalších vyjednávání o řecké finanční krizi v Bruselu by mohl slovenský parlament schválit už zítra.

Vojtěch Berger, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme