Slovensko plánuje omezování rozpočtových schodků, Česko zaostává

Slovensko svůj rozpočet možná uvede do pořádku až v roce 2013. Původně přitom chtěla Bratislava stlačit schodek svých veřejných financí pod 3 procenta hrubého domácího produktu o rok dřív.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mince

Mince | Foto: Fotobanka stock.xchng

Českému rozhlasu a ČTK to před schůzkou ministrů financí zemí Evropské unie v Lucemburku řekl slovenský ministr financí Ján Počitek. I tak je ale Slovensko v plánech na udržitelné hospodaření mnohem dál než Česko.

Kvůli hospodářské krizi se rozpočty skoro všech zemí Unie propadly do hlubokých schodků. Unie se dohodla, že šetření začne tehdy, až bude jisté, že se do Evropy opět vrátil stabilní hospodářský růst.

Ministr Počitek uvedl, že perspektiva růstu je nejasná a omezování výdajů možná začne se zpožděním.

České veřejné finance jsou v hlubokém schodku. Žádný alespoň přibližný termín jejich konsolidace na rozdíl od Slováků nemáme.

Milan Kopp, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme