Slovenský ministr financí v podezření z úniku důvěrných informací

Pomyslnou žlutou kartu dostal od slovenského premiéra Roberta Fica ministr financí Ján Počiatek. Nechal se totiž pozvat do Monaka na jachtu, která patří finanční společnosti J&T. Ta podle slovenských médií získala důvěrné informace o změně středového kurzu slovenské koruny a vydělala na spekulacích za jednu noc několik set milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ján Počiatek

Ján Počiatek | Zdroj: ČTK

Je to vůbec poprvé, co premiér veřejně pokáral ministra financí. Ten se dostává do podezření, že přísně tajné informace z bankovních kruhů vynesl ven, a dal tak šanci vydělat společnosti J&T velké peníze.

Podle premiéra je to poslední výstraha. "Finanční skupiny mám rád jako koza nůž. Jestliže máme s finančními skupinami bojovat, tak to není důvěryhodné, a dám mu žlutou kartu."

Premiér však jedním dechem dodal, že neví, zda-li finanční spekulace poškodily Slovenskou republiku. Únik důvěrných informací šetří národní banka. Ovšem podle guvernéra je velmi složité zjistit jména spekulantů.

Marika Táborská, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme