Smlouva o spojení ČEZu s distributory podepsána

Spojení elektrárenské společnosti ČEZ a regionálních distributorů energie se přece jen uskuteční. Zástupci Fondu národního majetku v pátek večer podepsali s představiteli ČEZu smlouvu o prodeji státních podílů v osmi distribučních firmách za 32 miliard korun. ČEZ naopak státu prodá 66 procent akcií přenosové soustavy ČEPS.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stožár elektrického vedení

stožár elektrického vedení | Foto: Jan Rosenauer st.

Transakci v současné době šetří Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který zjišťuje, jestli prodejní cena odpovídá situaci na trhu.

Vedení Fondu národního majetku s podpisem příslušných smluv otálelo, přestože vláda o těchto majetkových přesunech rozhodla už v březnu. Definitivně je pak odsouhlasila počátkem května. Před dvěma týdny Fond odmítl smlouvy podepsat s tím, že napřed musí být provedeno nové ocenění akcií ČEPS. Kvůli zablokování celé transakce byla už minulý měsíc odvolána šéfka FNM Zdenka Němcová.

Kabinet hodlá propojením ČEZu s distributory zvýšit hodnotu elektrárenské společnosti před dalším jednáním o privatizaci naší elektroenergetiky.

Naděžda Hávová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme