Sněmovna schválila daňovou reformu. Stravenky zůstanou

Sněmovna schválila daňovou reformu, která má platit od roku 2014. Přes tuhý odpor ODS a TOP 09 prosadila zachování daňového zvýhodnění stravenek spolu s opozicí i vládní strana Věci veřejné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr financí Miroslav Kalousek ve sněmovně

Ministr financí Miroslav Kalousek ve sněmovně | Zdroj: ČTK

Od příštího roku přináší zákon nové zdanění hazardu. Prošel ale návrh, který počítá s rozdělením odvodů z loterií mezi sport, veřejně prospěšné účely a obce. Koalice se přitom původně domluvila na odvodech do rozpočtů státu a obcí.

Protože je zákon o jednotném inkasním místu pro reformu klíčový, ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 s těmito velkými výhradami schválení zákona doporučil.

„Rozporuplné na hlasování byla jenom většinová přítomnost lobbyistů v Poslanecké sněmovně, nic, na co by starý kozák nebyl zvyklý. Přes tyto peripetie je jednotné inkasní místo nezbytné schválit, protože to je zásadní reforma,“ řekl Miroslav Kalousek.

Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme