Sněmovna schválila rozpočet na rok 2006 se schodkem 74,4 miliardy

Poslanecká sněmovna dnes schválila vládní návrh zákona o státním rozpočtu na příští rok. Už dříve poslanci rozhodli o tom, že rozpočet může počítat s příjmy 884 miliardy 400 miliony korun a výdaji 958 miliard 800 milionů korun. Schodek hospodaření státu tak bude 74,4 miliard.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parlament ČR, Poslanecká sněmovna

Parlament ČR, Poslanecká sněmovna | Foto: Jan Rosenauer

Vládní koalice dnes přežila zkoušku soudružnosti svých členů, když prosadila schválení jednoho z nejdůležitějších zákonů. Ze 195 přítomných poslanců bylo 98 pro a proti bylo 57 poslanců.

Poslanci dnes také hlasovali o stovkách pozměňovacích návrhů. Nejvíce přáli sportovcům, méně už školám. Například 10 milionů korun dostane fotbalový stadion v Mikulově, nebo 4,5 milionu korun TJ Jiskra Třeboň.

Dotaci necelých dvou milionů korun pro dětský domov ve Volyni naopak poslanci neschválili. Rozdíly byly také v přístupu k regionům.

Přijaté změny počítají i se zvýšením objemu peněz na platy zaměstnanců ve veřejné sféře. Rozpočtu ministerstva kultury přidali poslanci 100 milionů korun.

Zákon o rozpočtu nyní míří k prezidentovi, Senát o něm nejedná.

Jitka Hanžlová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme