Snění sázejících o velké výhře se odsouvají. Rekordní jackpot nepadl

Superjackpot 315 milionů korun, který měl být v České republice rekordním, včera nikdo nevyhrál. Naděje sázejících, omámených vidinou velké výhry, se nenaplnila. Vyhrává sázková kancelář a bude vyhrávat i dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Padesátikoruny

Padesátikoruny | Foto: Tomáš Adamec

Vidina velké výhry láká a bude přitahovat stále více nadějeplných sázejících. I ten, kdo normálně nespoléhá na slepou štěstěnu, si řekne, že tak velký balík peněz, který čeká na výherce, stojí za to, aby si vsadil. Přibývá nadšenců, kteří doufají, že zrovna oni jackpot získají.

A protože je velmi malá - vlastně mizivá pravděpodobnost, že se někdo do hlavní výhry strefí, bude peněz v banku zřejmě přibývat a bude tak i více lidí, kteří budou sázet. Je to vždy tak, když se objeví ve hře vysoká částka, úměrně roste počet sázek. Jackpot v tomto případě pozvolna roste už od loňského podzimu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Informace kolem rekordního jackpotu shrnuje redaktorka Jitka Hanžlová

Ačkoli se reklamy tváří, že vyhrát je jednoduché, není to vůbec snadné. V případě sportky to znamená, že výherce musí správně tipnout šest čísel v prvním nebo druhém tahu, ale ještě k tomu také koncové dvojčíslí tiketu ve hře Šance. V případě deseti vsazených sloupců je pravděpodobnost zhruba jedna ku 70 milionům.

Nejvyšší individuální výhra padla před deseti lety. Výherce uhodl všechna čísla v deseti vyplněných sloupcích a získal téměř 113 milionů korun. Přes hranici 100 milionů korun se dostali jen čtyři výherci - naposledy jeden v roce 2011.

Přestože zůstává ve hře 317 milionů korun, ve srovnání se světovými loteriemi to ale není zase až tak moc. Například loni v březnu padl v americké loterii jackpot 640 milionů dolarů. V přepočtu je to 12 miliard korun a výhru si rozdělili tři lidé. Ve Velké Británii loni vyhrál šťastný sázející 190 milionů eur, což je v přepočtu téměř 5 miliard korun.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme