Sobotka a odboráři tlačili na Ahold, chtějí vyšší mzdy pro zaměstnance

Zaměstnancům společnosti Ahold by se mohly od nového roku zvýšit mzdy o 8,5 procenta. Po společném jednání se zástupci firmy a odborů to řekl premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. Ahold v Česku provozuje obchodní síť Albert a podle odborářů mají někteří její zaměstnanci plat zhruba 12,5 tisíce korun hrubého měsíčně. To firma popírá.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference ministerstva vnitra, Bohuslav Sobotka

Tisková konference ministerstva vnitra, Bohuslav Sobotka | Foto: Martin Svozílek

Podle společnosti Ahold je mzda 15 500 korun včetně takzvané variabilní složky. Sobotka Radiožurnálu řekl, že Ahold také přemýšlí o dorovnání platů svým zaměstnancům za letošní rok.

„Samozřejmě jsme neřešili detaily, to budou muset řešit odboráři s vedením společnosti Ahold. Já jsem jenom rád, že sociální dialog ve společnosti bude pokračovat, že se odbory a management sejdou příští týden za jedním stolem, a pevně věřím, že jednání nakonec skončí s výsledkem, který bude ve prospěch zaměstnanců a pomůže to ke zlepšení platů zaměstnanců ve společnosti,“ uvedl Sobotka.

Kvůli nízkým mzdám zaměstnanců Aholdu se už na začátku týdne sešel premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD s nizozemským velvyslancem.

Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme