Solární panely i tepelná čerpadla - na to vše bude možné získat dotace z programu Nemovitosti

Podnikatelé budou moct od 1. září žádat o dotace na solární panely nebo tepelná čerpadla. Agentura CzechInvest začne v rámci programu Nemovitost přispívat i na využití obnovitelných a druhotných energetických zdrojů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Solární elektrárna na střeše školního objektu v Litoměřicích

Solární elektrárna na střeše školního objektu v Litoměřicích | Foto: Miroslav Zimmer

Primárně jsou ale dotace podle projektové manažerky programu Alžběty Baudisové určeny na jiné účely. "Slouží především pro podporu malých a středních podnikatelů, kteří mají nemovitost ve velmi špatném stavu a potřebují ji rekonstruovat ke své výrobní činnosti. Především je největší zájem o rekonstrukci objektů, kdy on si tu výrobnu zrekonstruuje, aby v ní mohl nadále podnikat."

Celkem může CzechInvest rozdělit až 4 miliardy korun. A jak o dotaci požádat? "Žadatel nám pošle úplně základní informace ohledně projektu, i fotky té nemovitosti, kterou bude spravovat. My v té registrační žádosti to vyhodnotíme a řekneme ano, tento žadatel se může stát prostředníkem této dotace. Jakmile mu to schválíme, tak je to druhé kolo, plná žádost, a tam už nám posílá více informací, jako projektovou dokumentaci, stavební povolení," vysvětlila projektová manažerka programu Alžběta Baudisová.

Na podrobnosti kolem dotací z programu Nemovitosti se Radiožurnál ptal Alžběty Baudisové v Ranním interview. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Související příspěvky:
Zelená úsporám poněkud skřípe
Unikátní dotační program Zelená úsporám odstartoval
MŽP spustilo program Zelená úsporám, lidé mohou čerpat dotace na zateplení

Marika Táborská, Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme