Současné tankování benzinu je letos nejdražší

Benzin je u nás v současnosti nejdražší od začátku letošního roku - litr Naturalu 95 se prodává v průměru za 32 korun a 5 haléřů - to znamená, že jen za poslední týden zdražil podle údajů CCS o 25 haléřů. A zdražovala i nafta - v průměru teď stojí 30 korun a 13 haléřů. Nejdražší je benzin tradičně v Praze, nejlevnější pak v Olomouckém kraji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzin

Benzin | Foto: www.automarket.co.yu

Ceny ropy na světových trzích rostou - především kvůli konfliktům na Blízkém východě překonala severomořská ropa Brent minulý týden hranici 78 dolarů za barel a vytvořila tak nový rekord.

"Vývoj na trhu benzinu v České republice je dán posledním růstem cen ropy i velkoobchodních cen benzinu na burze v Rotterdamu," říká Jan šťastný ze společnosti Colosseum a dodává, že cena benzinu u našich čerpacích stanic teď přesně odpovídá situaci ve světě.

Další zdražování ale zatím podle Šťastného nehrozí: "Pokud by se nezměnily ceny ropy, případně velkoobchodních cen benzinu, tak by se v nejbližších dnech neměla situace měnit."

Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme