Soud EU rozhodne o užívání jména SmartWings

Tribunál Evropské unie v Lucemburku vynese rozsudek ve věci názvu českých nízkonákladových aerolinií SmartWings. Vlastník této značky - jednička na českém charterovém trhu společnost Travel Service se dozví, jestli může jméno SmartWings nadále používat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo Travel Service. Ilustrační foto

Letadlo Travel Service. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Společnost Travel Service si chtěla značku SmartWings zaregistrovat už před čtyřmi lety. Evropský Úřad pro harmonizaci na vnitřním trhu ale žádost zamítl s tím, že je příliš podobná názvu Eurowings. Tedy regionálnímu leteckému dopravci v sousedním Německu.

Travel Service se odvolal k tehdejšímu evropskému Soudu první instance v Lucemburku. Až dnes má ale nástupce tohoto soudu - Tribunál Evropské unie vynést rozsudek. Pokud uzná, že podobnost názvů obou leteckých společností může mást zákazníka, musely by SmartWings pomýšlet na nové jméno.

Deset Boeingů těchto aerolinií léta do skoro čtyřiceti převážně evropských destinací.

Pavel Novák, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme