Soud nařídil vrácení peněz do vytunelovaných CS fondů

Do vytunelovaných CS fondů by se měly brzy vrátit nezákonně vyvedené peníze. Rozhodl o tom Krajský soud v Hradci Králové, který vyhověl žalobě podané na obchodníka s cennými papíry, společnost Umana a na Plzeňskou banku. Oba subjekty se měly podle soudu podílet na nezákonném vyvedení peněz na účty do zahraničí, a připravit tak CS fondy o více než jednu miliardu 300 miliónů korun. Teď jim byla soudem uložena povinnost vrátit peníze i s úroky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Právní zástupce Plzeňské banky Marián Franc nechtěl rozhodnutí soudu komentovat. "Já vám skutečně nic nepovím. Díky, nashle." Jeho kolega Jan Linda pouze dodal, že s rozsudkem není spokojen. "Přichází v úvahu odvolání."

Podle Václava Sládka, zástupce investiční společnosti AKRO, která žalobu podala, by měly CS fondy dokonce získat zpět mnohem větší sumu než, než původně žádaly. "Na úrocích už to budou řádově stamiliony korun, a skutečně budou zvyšovat tu částku někam ke dvěma miliardám korun. Otázkou je, jestli Plzeňská banka vůbec bude disponovat prostředky na to, aby mohla efektivně sanovat tuto škodu, pokud by rozsudek byl potvrzen v odvolací instanci. Není reálné předpokládat, že by se Plzeňská banka neodvolala, předpokládáme, že bude bojovat velice usilovně."

Jiří Máslo, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme