Soud rozhodl ve prospěch Lesů ČR. Nemusí platit odškodné 3,7 miliardy

Krajský soud v Hradci Králové zamítl žalobu společnosti CE Wood na státní podnik Lesy ČR. Nemusí platit odškodné 3,7 miliardy korun za údajnou nekalou soutěž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na generálním ředitelství státního podniku Lesy České republiky v Hradci Králové zasahovala protikorupční policie

Na generálním ředitelství státního podniku Lesy České republiky v Hradci Králové zasahovala protikorupční policie | Zdroj: ČTK

„Lesy České republiky doufají, že se tímto podařilo ukončit devět let trvající složité soudní řízení o tvrzeném nároku společnosti CE Wood, který Lesy České republiky vždy považovaly za bezdůvodný a účelový,“ říká mluvčí Lesů ČR Zdeněk Boublík.

CE Wood byla v letech 2000 až 2005 největší tuzemská společnost, která se zabývala lesnickými pracemi a těžbou dřeva. Byla hlavním smluvním partnerem státního podniku Lesy ČR.

Spor CE Wood se společností Lesy ČR
- Lesy ČR v roce 2005 ukončily smlouvy s CE Wood, dosud výhradním dodavatelem lesnických prací
- v roce 2011 se firma CE Wood dostala do insolvence
- v roce 2012 mezinárodní tribunál zamítl arbitráž akcionáře CE Wood proti Česku
- 19. prosince 2013 krajský soud v Hradci Králové žalobu zamítl, rozsudek není pravomocný

Firma opírala svůj nárok o údajnou nekalou soutěž. Jí se měl státní podnik dopustit tím, že s ní zrušil smlouvy a zavedl veřejná výběrová řízení.

Firma CE Wood je v konkurzu. Podle insolvenčního správce Jiřího Ostravského se pravděpodobně proti dnešnímu rozsudku odvolá. Rozsudek tak není pravomocný.

Kromě CE Wood se snažil náhradu škod na LČR vymáhat i její akcionář, společnost Intertrade Holding.

Také její nároky ve výši téměř čtyř miliard korun mezinárodní arbitrážní tribunál v Paříži vloni odmítnul.

Jiří Fremuth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme