Soud zahájil insolvenční řízení s ostravskou cestovní kanceláří Filip

Soud v Ostravě vyhlásil insolvenční řízení s cestovní kanceláří Filip Travel. Už v úterý začalo insolvenční řízení s její sesterskou společností, cestovní agenturou Filip Travel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

léto - letní dovolená - moře

léto - letní dovolená - moře | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Ve výloze přitom stále visí nabídky zájezdů. Klienti, kteří si zaplatili dovolenou, teď netuší, jestli na začátku prázdnin vůbec někam vyjedou.

„Dala jsem zálohu čtyři tisíce korun a asi o ně přijdu. Chtěla jsem jet v létě k moři a už jsem to nestihla. S majitelem jsem mluvila ještě minulý týden, byl plný optimismu, takže jsem absolutně nic netušila,“ říká paní Simona ze sousedního butiku.

Filip Travel jako agentura zájezdy neorganizovala, pouze zprostředkovávala jejich prodej, a nemusela být pojištěna proti úpadku. Cestovní kancelář Filip podle údajů na svých internetových stránkách pojištění má. Soud vyzval věřitele, aby podali přihlášky svých pohledávek.

Po cestovních kancelářích Asteri tour a Redgreentours je Filip už třetí kanceláří, která se dostala do finančních problémů.

Andrea Brtníková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme