Soud zamítl insolvenční návrh na automobilku Tatra, podnik může do dražby

Severočeská správa nemovitostí neuspěla s insolvenčním návrhem na kopřivnickou automobilku Tatra. Krajský soud v Ostravě návrh kvůli vadám zamítl. Dražbě automobilky, která se má uskutečnit zítra v Chebu, by tak nemělo nic bránit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak TATRA, tatrovka

Znak TATRA, tatrovka | Foto: Jakub Říšský

„Soud dnes odmítl věřitelský insolvenční návrh, protože neobsahoval všechny rozhodné skutečnosti,“ potvrdila rozhodnutí Lucie Böhmová z krajského soudu.

„A to zejména skutečnosti, z nichž by vyplývalo, že dlužník má více věřitelů, že má peněžité závazky po dobu delší než 30 dnů po lhůtě splatnosti a že tyto závazky není schopen plnit,“ upřesnila.

Pokud se neobrátí na soud další věřitel, může už zítra kopřivnickou automobilku Tatra získat v dražbě nový majitel. Podnik přitom oznámil, že pokud firma nebude mít co nejdříve nového vlastníka, může se už příští týden zastavit výroba. Petra Bačová z Exekutorské komory potvrzuje, že první zájemci o Tatru se už přihlásili.

„Zájem o dražbu podniku Tatra projevily 4 subjekty. Přičem se předpokládá, že dva z nich se dražby skutečně zúčastní. Jeden už dokonce složil dražební jistinu. Ta je dražební vyhláškou stanovena na 100 milionů korun,“ přiblížila.

Dražbu vyvolala společnost Composite Com, které Tatra dluží celkem 650 milionů korun. Společnost chce dostat do automobilky nového silného vlastníka.

Historie automobilky Tatra v Kopřivnici | Foto: ČTK

Andrea Brtníková, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme