Soud zamítl návrh Telefóniky na zastavení aukce kmitočtů pro LTE

Aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě LTE platí. Městský soud zamítl návrh Telefóniky na předběžné opatření, v němž operátor napadl některé podmínky soutěže vyhlášené Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ). Aukce začne podle plánu 11. listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český telekomunikační úřad (ilustrační foto)

Český telekomunikační úřad (ilustrační foto) | Foto: Marián Vojtek

Telefónice se nelíbí zejména vyhrazení části kmitočtů v pásmu 800 MHz pro zájemce o vstup na trh a povinnost poskytnout národní roaming.

Žalobu u městského soudu podal i Vodafone. V tomto případě si soud vyžádal od Českého telekomunikačního úřadu jeho vyjádření.

Všichni tři stávající operátoři si na ČTÚ kvůli podmínkám aukce stěžovali i u Evropské komise. Napadají především vyčlenění části spektra, které považují za nepovolenou podporu.

Do aukce se přihlásilo celkem pět společností. Kromě současných T-Mobilu, Vodafonu a Telefóniky to jsou firmy Sazka Telecommunications (dříve Tasciane) a Revolution Mobile (dříve PPF Mobile Services).

Vysokorychlostní internet LTE | Foto: Michal Jindra

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme