Soud zamítl žalobu na ČSOB kvůli vrácení bankovních poplatků

ČSOB vyhrála soud o vrácení bankovních poplatků. Šlo o 1100 korun za správu spotřebitelského úvěru sjednaného v roce 2011. Nepotvrdilo se tak, že by v případě nedávného sporu o poplatky, který soud rozhodl ve prospěch klienta Hypoteční banky, mělo jít o precedens.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB (banka ilustrační foto).

ČSOB (banka ilustrační foto). | Foto: Filip Jandourek

Podle výkonné ředitelky právních služeb ČSOB Zlaty Kunešové soud potvrdil, že poplatek není v rozporu se zákonem.

„Je to zákonné ujednání. Zároveň soud potvrdil, že takové ujednání je na svobodné vůli stran, a pokud je to dohodnuto v úvěrové smlouvě, tak je to platné,“ řekl Kunešová. Podle ní byl klient dobře informovaný a srozuměný s tím, co platí, což prý soud akceptoval.

O vrácení poplatků za vedení hypotéky nebo spotřebitelského úvěru žádá přes 300 tisíc klientů bank. Zastupuje je například server poplatkyzpět.cz, který plánuje podat první žaloby na banky v červnu.

Provozovatel serveru bankovnipoplatky.com Patrik Nacher nechtěl rozsudek příliš komentovat. Nesoudil se prý jejich klient, a tak není jasné, o co konkrétně v tomto případě šlo.

„Nevím, na základě jaké žaloby ten soud rozhodl, jaké tam byly podklady, jaké ten klient, respektive jeho advokát použil argumenty, kde bylo to slabé místo a tak dále, takže se to dá těžko komentovat,“ řekl Nacher.

Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme