Porota vybrala z 543 vzorků Vinaře roku, titul putuje do Mikulova

Galavečerem na Žofíně skončil ve čtvrtek šestnáctý ročník soutěže Vinař roku. Křišťálový pohár si odneslo vinařství Volařík z Mikulova. Do soutěže se letos přihlásilo téměř šedesát vinařů, kteří porotě zaslali 543 vzorků vín, potvrdil ředitel soutěže Petr Marek. Vína pak hodnotila odborná porota složená ze světových degustátorů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinný sklep (ilustrační foto)

Vinný sklep (ilustrační foto) | Foto: Mikele Designer | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

„Pro něj to žádná novina nebude, protože to již vyhrál třikrát,“ uvedl po vyhlášení výsledků ředitel soutěže Petr Marek. Volaříkovo vinařství zvítězilo již v roce 2011 a 2014. Stříbrného Vinaře roku pak obhájilo v roce 2016.

Na druhém místě skončil Znovín Znojmo a třetí příčku obsadilo Zámecké vinařství Bzenec. V loňském ročníku soutěže pak zvítězilo Vinařství Spielberg.

Hrozny dozrály o tři týdny dřív, vinaři ale musí s burčákem čekat do srpna. Ministerstvo zvažuje změnu

Číst článek

Ve čtvrtek se také podruhé udělovalo ocenění společnosti Makro pro nejlepší rodinné vinařství s produkcí do 200 tisíc litrů vína ročně. To získalo vinařství Jindřicha Kadrnky z Březí u Mikulova.

V soutěži veřejnosti vyhrálo titul Můj vinař roku Rodinné vinařství Hrabal z Velkých Bílovic.

Vinař roku je nezávislá soutěž, jejímž cílem je hodnotit kvalitu vína produkovaných vinaři a vinařstvími z České republiky. Patnáctý ročník pořádal Český archiv vín ve spolupráci s Vinařskou asociací a Asociací sommelierů.

V Česku se předává více ocenění – například Svaz vinařů každoročně vyhlašuje soutěž Vinařství roku, kde loni zvítězilo Víno J. Stávek.

Lucie Kocurová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme