Špatná kvalita úrody žita zvýší ceny pekařských výrobků

Sklizeň řepky je u konce, obilí je k dnešnímu dni posečeno devadesát procent. Výnosy jsou lepší než v loňském roce. Špatná je ale kvalita obilovin, především žita a potravinářské pšenice. Kvalitu zhoršily letošní letní deště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sucho - sklizeň

Sucho - sklizeň | Foto: Pavel Pavlas

Podle předsedy Agrární komory Jana Veleby to bude mít dopad i na zvýšení cen pekařských výrobků.

„Žito se bude muset dovážet, takže u pekařských výrobků, kde se používá jako surovina žito, tak tam se domnívám, že dojde ke zvednutí cenu. U těch ostatních si myslím, že k tomu nebude důvod,“ řekl Jan veleba.

Očekává, že ceny mohou stoupnout v horizontu tří měsíců.

Jitka Cibulová Vokatá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme