Spekulace o státním bankrotu jsou podle Řeků spiknutím

Zprávy o blížícím se státním bankrotu Řecka jsou spiknutím. Myslí si to řecká vláda, která už podala žalobu na neznámého pachatele. Podle kabinetu má někdo zájem na šíření falešných informací o tom, že Řecko své dluhy nedokáže splatit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rhodos, palác bohyně Athény

Rhodos, palác bohyně Athény | Foto: Fotobanka stock.xchng, nick Onotole

Podle řeckého ministerstva financí jedna nejmenovaná finanční instituce šířila zprávu, že Řecko zbankrotuje už o víkendu. Ministerstvo proto požádalo vyšetřovatele, aby se na pozadí tohoto jednání podívali.

Podle Athén totiž bankrot nepřichází v úvahu. Průzkum agentury Reuters mezi předními ekonomi ale ukázal něco jiného: drtivá většina analytiků je přesvědčena, že Řekové své dluhy splatit ani při nejlepší vůli nedokáží.

Podle nich tak dříve nebo později dojde k restrukturalizaci dluhu, tedy k řízenému státnímu bankrotu. Při něm investoři pravděpodobně přijdou o velkou část toho, co Řekům půjčili.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme