Špidla: Počet lidí bez práce letos v EU stoupne v průměru o 2 procenta

Hospodářská krize se v době našeho předsednictví Evropské unii prohloubí a situace v jeho závěru bude vážná. V České televizi to řekl ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Podle eurokomisaře pro zaměstnanost a sociální věci Vladimíra Špidly zvedne finanční krize i nezaměstnanost v Unii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezaměstnanost

Nezaměstnanost | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

Jak Vladimír Špidla uvedl, odhady Evropské komise počítají s tím, že nezaměstnanost v Unii by měla letos vzrůst v průměru o dvě procenta. Podle něj ale nebude růst nezaměstnanosti v jednotlivých zemích Evropské unie stejný.

"V současné době je zřejmé, že nejsilnější důsledky na pracovní trh jsou ve Španělsku, ve Velké Británii a v Irsku," uvedl v České televizi Špidla.

Poslední údaje o nezaměstnanosti v Unii pochází z loňského října. Počet lidí bez práce tehdy vzrostl na 7,1 procenta ze zářijových sedmi procent.

Přečtěte si také:
Úřady práce čekají nápor nezaměstnaných
Finanční krize v Česku - zvýšení nezaměstnanosti, propad zahraničního obchodu
Zhoršuje se situace na domácím trhu práce

Jana Zemanová, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme