Společnost Sati pod nucenou správou

Komise pro cenné papíry uvalila nucenou správu na obchodníka s cennými papíry - společnost Sati. Firma, která je členem pražské burzy, má v současné době přibližně 200 zákazníků. Podle informací úřadu už pravomoci společnosti převzal správce Zdeněk Švancara.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komise pro cenné papíry

Komise pro cenné papíry | Foto: Komise pro cenné papíry

Mluvčí Komise pro cenné papíry Jana Konopásková vysvětlila, jaké důvody vedly k tomuto prvnímu rozhodnutí v historii našeho kapitálového dozoru.

"Komise chce zavedením nucené správy především přispět k odstranění zjištěných nedostaků a ke stabilizaci činnosti obchodníka. Komise při své pravidelné dozorové činnosti zjistila u společnosti Sati některé závažné nedostatky."

" Jedná se především o neplnění ukazatele kapitálové přiměřenosti, nedostatky vnitřního kontrolního systému a nedostatky v evidenci majetku zákazníků. Obchodník též neplnil předběžná opatření uložená komisí," uvedla Konopásková.

Pravomoci vedení společnosti převzal správce Zdeněk Švancara. Předseda představenstva společnosti Sati Pavel Svoboda chce uklidnit zákazníky a zdůrazňuje, že nucená správa neznamená likvidaci a že jak Komise, tak burza nezakázaly Sati dále s akciemi obchodovat.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme