Společnost Vítkovice Steel by mohla přejít do ruských rukou

Privatizační komise v pondělí jako vítěze tendru na prodej podniku doporučila společnost Mastercroft z ruské skupiny EvrazHolding, která za 99 procent akcií firmy nabídla přes 7 miliard korun. Z pěti zájemců ale komise dvě společnosti - Charles Capital a Pentu - ze soutěže vyřadila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vysoká pec

vysoká pec | Foto: Michigan State University

Podle mluvčí společnosti Osinek, která Vítkovice Steel vlastní, Evy Kijonkové komise cenové nabídky těchto dvou uchazečů ani neotevřela.

"Představenstvo společnosti Osinek i meziresortní komise se zabývaly všemi pěti nabídkami na koupi společnosti Vítkovice Steel. Nabídka je ale strukturovaná a má dvě části. Pokud v první části uchazeč zásadním způsobem naruší podmínky tendru, nebo nesplní je, pak se neotevítá obálka s cenovou nabídkou. To se právě stalo v případě těchto dvou uchazečů," poznamenala Kijonková.

Společnost Penta v pondělí po poledni oznámila, že za 99procentní podíl nabídla více než 9 miliard korun. Podle ředitele Penty Marka Dospivy teď společnost zváží, zda proti verdiktu komise nepodnikne některé právní kroky.

Milan Kopp, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme