Společnosti ČEZ klesl ve druhém čtvrtletí zisk o 40 procent

Elektrárenské společnosti ČEZ klesl čistý zisk ve druhém čtvrtletí o 40 procent. Firma vydělala 6 miliard a 740 milionů korun. Informovaly o tom agentury Reuters a Bloomberg s odvoláním na webové stránky společnosti. ČEZ měl přitom hospodářské výsledky oznámit až zítra. Zřejmě ale opět unikly před oficiálním zveřejněním.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ. Ilustrační foto.

ČEZ. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

ČEZ, jehož akcie se obchodují na burze, měl výši zisku a tržeb zveřejnit až ráno, před začátkem obchodování. Firma potvrdila autenticitu výsledků. Odmítá ale, že by hospodářské výsledky oficiálně publikovala a prověřuje, co se stalo.

Už v únoru letošního roku unikly výsledky hospodaření ČEZu o několik dní dříve, když je tehdejší tiskový mluvčí omylem rozeslal novinářům spolu s pozvánkou na tiskovou konferenci. Firma tím porušila pravidla burzy.

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme