Společnosti RWE Transgas a E.ON zvyšují ceny zemního plynu

Ceny zemního plynu zvyšují ode dneška dvě velké společnosti – RWE Transgas a jihočeský E.ON. Oba dodavatelé udělali nezvyklý krok a zvýšili ceny o měsíc dříve, než je obvyklé na trhu, který se řídí čtvrtletními cykly. Namísto v červenci změnili ceníky už od června.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plynový sporák

Plynový sporák | Foto: Tomáš Adamec

Největší dodavatel zemního plynu, společnost RWE Transgas, zvyšuje ceny v průměru o 9,5 procenta. Jihočeský E.ON asi o 7 procent.

Třetí velký dodavatel zemního plynu, Pražská plynárenská, se drží svého původního plánu a ceny navýší až od července letošního roku. Předpokládané zdražení bude podobné jako u dvou dalších dodavatelů zemního plynu.

Pražská plynárenská uvádí jako příklad typickou domácnost využívající zemní plyn na vaření, ohřev vody a topení s ročním odběrem 17 megawatthodin, která zaplatí o 143 koruny za měsíc více než doposud.

Zuzana Filípková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme