Spory kolem exekuce majetku Leteckých závodů

Vedení Leteckých závodů Kunovice upozornilo na údajně podezřelý průběh exekuce jejich majetku. Podle zástupců firmy byly na úhradu dluhu u Pojišťovny ministerstva vnitra prodány trupy letadel za nápadně nízkou cenu a v rekordně krátkém čase. Zároveň podle nich soud nařídil exekuci dvakrát na stejný majetek. Zástupci exekuční firmy Tomáše Vrány naopak podávají trestní oznámení na Letecké závody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

L-410 Turbolet

L-410 Turbolet | Foto: Tomáš Shrbený

Právní zástupce Leteckých závodů Petr Olbort tvrdí, že pět rozpracovaných trupů, které přerovští exekutoři v lednu nabídli k prodeji a během 4 dnů zpeněžili za pět milionů korun, mělo nejméně trojnásobnou hodnotu. "Že překračují zákon podle našeho názoru tím, že třeba odmítají přijmout námitky, jasně dokazují, že mezi exekutorem a Leteckými závody ... na tomto vztahu je něco nenormálního."

Zástupce exekuční kanceláře Robert Runták ale upozornil na nezákonnou manipulaci s majetkem. "Máme v ruce kupní smlouvu, kterou Letecké závody v době, kdy byla nařízena exekuce, převedly část majetku na společnost, kde jednatelem je pan Soska, který je zároveň předsedou představenstva společnosti Letecké závody, tím došlo jednoznačně ke spáchání minimálně dvou trestných činů - a to maření výkonu úředního rozhodnutí a poškozování věřitele."

Marika Táborská, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme