Spotřeba piva u německých sousedů rekordně klesla

Němci letos vypili rekordně nízké množství piva. Roční spotřeba klesla na 112 a půl litru na hlavu, což je nejméně v historii. Ani příští rok nevidí pivovary u našich západních sousedů zrovna v růžových barvách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sklenice piva

sklenice piva | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

"Rok 2007 byl pro německé pivovarnictví opravdu špatný," posteskl si serveru Welt.ONLINE šéf Svazu výrobců piva Peter Hahn. Z tříprocentního poklesu spotřeby přitom viní hlavně špatné počasí.

Hahn si ale rovněž myslí, že Německu chybí "pivní dorost," tedy že se mládež začala orientovat na jiné nápoje. Upozorňuje rovněž na skutečnost, že rok 2006 byl díky fotbalovému mistrovství světa a zvýšené poptávce značně atypický.

Pro rok 2008 prorokují experti zdražování piva a to až o jedno euro na přepravku. Podle Petera Hahna se navíc do problémů budou dostávat malé pivovary, což vyústí ve zvýšené množství slučování a převzetí. V současnosti je v Německu registrováno 1284 pivovarů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme