Spotřební daň na tiché víno přinese státu minimum peněz, tvrdí odborník

Navrhovaná daň z takzvaného tichého vína prý přinese státní pokladně minimální zisk. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu na to upozornil jediný kandidát na post předsedy Svazu vinařů Tibor Nyitray.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Víno (ilustrační foto)

Víno (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Výtěžek z toho by možná mohl být 500 milionů, ale proti tomu my odhadujeme 400 až 450 milionů nákladů na výběr a evidenci této daně," řekl ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„Jaký je pak ten význam? Obtěžování dvaceti tisíců lidí, kteří pracují navíc v jednom regionu. Nevidím v tom prostě nic jiného, než jakýsi nesmyslný záměr, kterému já nerozumím,“ dodal.

Kvůli navrhované dani se čeští a moravští vinaři připojili k dnešním celorepublikovým protestům zemědělců.

Dopravu v Česku blokovali nespokojení zemědělci

Číst článek

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.00 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po půlnoci. Štěpánka Čechová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ – www.radiozurnal.cz/audio.

Martin Veselovský, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme