Správce zlínského Svitu počítá s novým konkursem

Exekuce z účtu zkrachovalé společnosti Svit Zlín byla zřejmě neoprávněná. Současný správce podniku chce zabavených skoro 115 milionů korun vymáhat zpět. Snaží se totiž zachovat majetek pro další konkursní řízení. Miliony z účtu Svitu inkasovala zástupkyně jednoho z věřitelů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlín

Zlín | Foto: Zlínský kraj

Z účtu nejmenované advokátní úschovy převedla přerovská exekutorka pohledávku ve výši 114 milionů 927 tisíc korun. Správce Svitu Marek Freund podal proti tomuto kroku odvolání. Ačkoli se na mikrofon odmítl vyjádřit, potvrdil, že počítá s novým prohlášením konkursu. Proto nechce majetek Svitu nijak zmenšovat.

"Zatím ještě nevím, kolik peněz je na účtech firmy, doposud neskončil předávací proces, proto jsem odvolal všechny plné moci udělené bývalým vedením a konkursním správcem," uvedl Marek Freund.

Konkursní řízení na obuvnickou firmu bylo po dvou letech přerušeno letos v srpnu. Podle olomouckého Vrchního soudu totiž nebyl osvědčen úpadek. Svou činnost tam pak ukončil správce Roman Reis, kterému se podařilo prodat téměř všechny funkční součásti Svitu. "Dceřiné společnosti byly prodány všechny, zbyly jen nemovitosti, takže tam snad nehrozí, že by lidé měli přicházet o práci a že by hrozily nějaké problémy."

Marika Táborská, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme