Srbští podnikatelé vítají odmrazení obchodní dohody s EU

Většina z nich věří, že to zvýší vzájemný obchod. Prozatímní obchodní dohoda začne platit s příchodem Nového roku. Srbsko ze své strany už dohodu uplatňuje více než rok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fontána v Bělehradě

Fontána v Bělehradě | Foto: Turistička organizacija Beograda

Konečně - říkají srbští podnikatelé orientovaní na vývoz. Například majitel firmy East Point Zoran Drakulič se domnívá, že deblokáda umožní větší průchod zboží na evropské trhy a také lepší uplatnění kontaktů srbských průmyslníků, uvedla televize B92.

Proevropská vládní koalice usilovala o odblokování dohody s Evropskou unií od samotného počátku, kdy přišla k moci. Odmrazení celé dohody o stabilizaci a přidružení k Evropské unii bude možné až od jara příštího roku. To v případě, že další zpráva hlavního žalobce haagského tribunálu Serge Brammertze bude opět kladná.

Milan Kopp, Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme