Srpen byl v maloobchodě poměrně úspěšný

Srpen byl pro naše obchodníky poměrně úspěšný. Jejich maloobchodní tržby vzrostly ve srovnání s loňskem o 3,7 procenta, tedy spolu s červnem nejvíce za letošní rok. Oznámil to dnes Český statistický úřad. Ve srovnání s červencem a po sezonním očištění však tržby v maloobchodě včetně motoristického segmentu klesly reálně o 1,3 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobazar

Autobazar | Foto: Jan Rosenauer

Podle Heleny Horské z Raiffeisen bank je tempo růstu maloobchodních tržeb dostatečné. "Růst maloobchodních tržeb naznačuje, že spotřeba domácností ve třetím čtvrteltí mohla růst stejně jako ve druhém čtvrteltí. Růst ekonomiky tedy může dosáhnout podobně vysokých hodnot, jako jsme viděli v druhém čtvrtletí roku."

Po sezónním očištění se maloobchodní tržby zvýšily méně, pouze o 2,3 procenta. "Růstu tržeb přispěly především sezónní výprodeje obuvi, oděvů, ale také elektroniky, vybavení domácností a drogerie. Srpen spolu s výprodeji vzbuzujícími vždy u zákazníků velký zájem těžil také z většího počtu pracovních dní, který přispívá tržbám menších specializovaných prodejen. Růst pohonných hmot neprospěl tržbám čerpacích stanic, zatímco zájem o nákup starších vozů rostl."

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme