Stále víc obyvatel Německa odchází za prací do ciziny

Každé čtyři minuty opouští jeden Němec svou vlast. Tímto závratným tempem odjíždějí do ciziny za lepšími pracovními podmínkami hlavně vzdělaní lidé. Německu tak už dalo "sbohem" třeba na šestnáct tisíc lékařů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lékař

lékař | Foto: Eva Kačánová

Kvalifikovaní zdravotníci zamířili nejčastěji do Švýcarska, Norska, Velké Británie nebo Spojených států amerických.

Kromě mladých lékařů přicházejí naši západní sousedé podle Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) nejčastěji o inženýry technických oborů, vědce, ale i kvalifikované dělníky. Průměrný věk německých vystěhovalců za prací činí 32 let.

Expert Klaus Bade si myslí, že se Německo ,nachází v sebevražedné migrační situaci'.Trpí totiž v současné době největší vlnou vystěhovalectví za posledních 120 let.

Německé letecké společnosti dokonce o letošních svátcích zřídily zvláštní možnost přepravy vánočních stromků pro novodobé emigranty, jak napsal deník Handelsblatt.

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme