Stále více Řeků a Španělů se kvůli krizi stěhuje za prací do Německa

Stále víc Jihoevropanů se kvůli ekonomické krizi stěhuje do Německa. Štěstí v největší evropské ekonomice hledají především Řekové a Španělé. Vyplývá to z údajů německého statistického úřadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce (ilustr. obr.)

Práce (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Na Řecko a Španělsko dopadla ekonomická krize nejtvrději a především mladí lidé si jen těžko hledají práci. Takzvaná ztracená generace se proto v hojné míře rozhodla vydat za štěstím do Německa.

Podle německého statistického úřadu jen v první polovině letošního roku stoupl počet řeckých přistěhovalců o 84 procent. Počet přistěhovalců ze Španělska se zvýšil o 49 procent.

S výjimkou jižních zemí se vydalo do Německa za prací i větší množství lidí z východní Evropy, a to hlavně poté, kdy padly poslední bariéry ohledne ochrany německého pracovního trhu.

Navzdory větší přistěhovalecké vlně si Německo stěžuje na nedostatek pracovních sil, zejména v některých technických oborech a zdravotnické péči.

Klára Stejskalová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme