Standard & Poor's snížila rating Španělska

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's snížila rating Španělska o dva stupně na BBB minus. Hodnocení úvěrové spolehlivosti země prý ovlivnila prohlubující se hospodářská recese, která španělské vládě znemožňuje tento propad zastavit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf španělské banky Bankia Rodrigo Rato mnoho důvodů k radosti nemá

Šéf španělské banky Bankia Rodrigo Rato mnoho důvodů k radosti nemá | Zdroj: Reuters

Výhled ratingu hodnotí agentura negativně. Pokud ho ještě sníží, bude Španělská úvěrová spolehlivost hodnocena jako spekulativní. Už v červnu srazila hlavní úvěrový rating Španělska agentura Moody´s.

O Španělsku se na finančních trzích spekuluje jako o horkém kandidátovi na finanční pomoc z Evropského stabilizačního mechanismu. Na pomoc zemím eurozóny, které by se dostaly do problémů s plněním svých závazků, v něm bude připraveno 500 miliard eur.

Španělsko zatím o pomoc nepožádalo, spekuluje se ale, že to udělá po volbách v Galicii a Baskicku, které budou 21. října. Madrid si pravděpodobně řekne o 60 až 100 miliard eur.

Zdenka Turková, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme