Vedení Starbucksu opouští muž, který z firmy udělal kavárenského giganta

Howard Schultz, který vybudoval z americké společnosti Starbucks globální řetězec kaváren, opustí vedení firmy k 26. červnu. Oznámil to v úterním prohlášení řetězec, v němž Schultz dosud působí ve funkci výkonného předsedy správní rady. V ní ho nahradí Myron Ullman a Schulz bude pouze emeritním předsedou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf Starbucksu Howard Schultz na archivním snímku.

Šéf Starbucksu Howard Schultz na archivním snímku. | Foto: David Ryder | Zdroj: Reuters

Čtyřiašedesátiletý Schultz přeměnil původně malý americký řetězec, jenž začínal jako místní pražírna a prodejna kávy v Seattlu, během necelých 40 let v mezinárodního výrobce kávy a největší obchodní řetězec kaváren na světě - s více než 28 000 prodejnami v 77 zemích. Společnost má desítky prodejen také v České republice.

Starbucks sází na Čínu. Otevře tam několik tisíc kaváren, každých 15 hodin jednu

Číst článek

Z funkce generálního ředitele Schultz odstoupil už v roce 2016, kdy ho vystřídal Kevin Johnson. Americký tisk spekuluje o prezidentských ambicích Schultze, který má blízko k Demokratické straně.

Vizionářský podnikatel zatím o svých případných politických ambicích mnoho neprozradil.

„Hodlám přemýšlet o řadě možností, a to by mohlo zahrnovat službu veřejnosti. Ale jsem daleko od jakéhokoli rozhodnutí o budoucnosti,“ uvedl Schultz v úterním článku pro The New York Times. Dodal však, že už nějakou dobu ho hluboce znepokojuje rostoucí rozdělení americké společnosti a slábnoucí pozice USA ve světě.

Jeden z nejbohatších Američanů prozradil, že chce napsat knihu o společenských dopadech řetězce Starbucks a o morální odpovědnosti velké společnosti kotované na burze.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme