Stát by neměl garantovat výkupní ceny elektřiny z dostavěného Temelína, míní bývalý šéf ČEZ

Český stát by neměl společnosti ČEZ garantovat výkupní ceny elektřiny z rozšířené Jaderné elektrárny Temelín. Jak ve Dvaceti minutách Radiožurnálu řekl bývalý ředitel ČEZ Jaroslav Míl, v tomto bodě je nesprávná i současná státní energetická koncepce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Míl

Jaroslav Míl | Foto: Anna Duchková | Zdroj: Český rozhlas

"Podle mne nemá podnikat stát, nemá investovat, nemá garantovat, už z toho důvodu, že tohle je prostě podnikatelské rozhodnutí a já jako daňový poplatník nevidím důvod k tomu, aby v případě, že bude docházet k exportu elektřiny, tak levná anebo dotovaná elektřina byla exportovaná a já si tady platil drahou elektřinu. To mi přijde mimo realitu," uvedl Míl.

Rozhovor s aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku po zprávách v 17.00 a v repríze po půlnoci. Veronika Sedláčková a Martin Veselovský si zvou osobnosti z politiky, vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v Rádiu na přání.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme