Stát možná nařídí vylít odstavený alkohol, podnikatelé se kroku obávají

Od začátku prohibice přicházejí majitelé restaurací, barů i obchodů o tržby z prodeje alkoholických nápojů, nyní jim hrozí další velká ztráta. Vláda jim totiž možná nařídí, aby staré zásoby alkoholu zlikvidovali a nakoupili nové s aktuálními kolky. To ale může některé podnikatele dostat do vážných finančních problémů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

český alkohol, destiláty

český alkohol, destiláty | Foto: Eva Odstrčilová

Takového řešení se tak mnozí podnikatelé obávají. „Nařízení bude likvidační, protože v baru, jako jsme my, je devadesát procent zásob v alkoholu,“ sdělila Taťána Dvorská , která je vedoucí koktejl baru v Hradci Králové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Karlík hovoří s provozovateli o možném příkazu zlikvidovat odstavený alkohol

Na zdejším náměstí je několik barů, hospod i kaváren, které ale od omezení prodeje alkoholu zejí prázdnotou. Provozovatelé podniků proto přicházejí o tržby již nyní. Kdyby měli obměnit zásoby alkoholu, mnozí by investici nedokázali zafinancovat.

Protože ministerstvo zdravotnictví zatím nevydalo žádné rozhodnutí, které určuje, jak s alkoholem naložit, všechny lahve zůstávají ve skladech a majitelé podniků doufají, že jejich další cesta povede zpátky na pulty.

Martin Karlík, Denisa Morgensteinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme