Stát opět dluží firmám za sanaci Hřenska

Na své peníze stále čekají odborné firmy, které zajišťovaly sanaci padajících skal v Hřensku na Děčínsku. Práci tam ukončily před měsícem, ale stát jim dosud dluží 40 miliónů korun. Sanace trvala pět měsíců a vyžádala si celkem 70 miliónů. Třicet firmy dostaly koncem května. Do té doby práce financovaly z vlastních peněz a bankovních úvěrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hřensko

Hřensko | Foto: Hřensko

Největší pohledávku 34 miliónů má u státu ústecká AZ Sanace. V brzké vyrovnání věří šéf firmy Jiří Zavoral: "Já si vůbec nedovedu přestavit, že by to mohlo být jinak." Peníze musí vláda najít v rozpočtových rezervách. To ale ještě nějaký týden potrvá. Myslí si to přednosta Děčínského okresu Jiří Benedikt, který připomněl i další nevyrovnané dluhy státu. "Nemáme vypořádané zákonné nároky některých vlastníků nemovitostí, které byly postiženy tím stavem nebezpečí. Takže na to máme vyčleněnu rezervu 3 milióny korun. Ale je to opět v těch penězích, které v postatě nemáme."

Markéta Kaclová, Josef Suk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme