Stát pomůže Škodě, přispěje na rozvoj infrastruktury u Vrchlabí

550 miliónů má uvolnit stát na rozvoj infrastruktury a průmyslové zóny města Vrchlabí. Investice je vázána na závazek Škody Auto rozšířit vrchlabský závod, který zaměstnává přes tisíc lidí z celého regionu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Znak automobilky Škoda Auto na kapotě octavie

Znak automobilky Škoda Auto na kapotě octavie | Foto: Škoda Auto

Právě špatný stav dopravní infrastruktury byl jedním z důvodů, proč koncern Volkswagen, jehož je Škodovka součástí, končí ve Vrchlabí s výrobou automobilů.

Vedení firmy ale potvrdilo, že ve vrchlabském závodě bude od příštího roku vyrábět pro celý koncern automatické převodovky. Právě to byl impuls pro stát, potvrdil vrchlabský místostarosta Michal Vávra.

„Bylo deklarováno ze strany ministerstva průmyslu a obchodu a jeho organizace Czechinvest, že pokud se automobilka rozhodne pro investici v našem regionu, tak i stát přispěje na modernizaci infrastruktury. Jedná se především o hlavní tah speciálně v oblasti Dolní Branné a o most ve Vrchlabí,“ řekl Vávra.

Igor Maňour, Eliška Pilařová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme